Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek / Szolgáltatások

SZÉCHENYI 2020

 

_______________________________________________________________________________________________________________


„Kapacitásbővítő beruházás megvalósítása a K-FLÓRIÁN Kft.-nél„ 

 


A projekt alapadatai:

·        Projekt azonosító: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01265

·        Igényelt támogatás: 9 052 878 Ft

·        Visszatérítendő hitel: 18 105 756 Ft

·        Támogatás mértéke: 29,99%

·        A projekt költségvetése: 30 176 261 Ft

·        Projekt befejezése: 2019.03.18.

 

A projekt bemutatása:

A K-FLÓRIÁN Kft. 23 éve van jelen a piacon, jogelődje ugyan ezen néven, de még Bt.-ként kezdte meg működését ’94-ben, azzal a céllal, hogy az akkori igényeket kielégítő hiánypótló szolgáltatást nyújtson. A társaság székhelye Pécsen, az Edison utca 27. szám alatt található, telephelye a szomszédos 33. számon helyezkedik el.

Jelen projekt keretében a főtevékenység, azaz a 2829’08 M.n.s. egyéb általános rendeltetésű gép gyártása tevekénység fejlesztése valósul meg. A fejlesztés elsődleges indokoltságát a folyamatosan változó piaci igények kielégítésére való törekvés alapoztza meg, továbbá a már meglévő partnerek visszajelzése, a körükben végzett folyamatos igényfelmérés és az így kapott információk összegzése. A megrendelők köre folyamatosan bővül, változó igényeiket pedig a kapacitások folyamatos bővítésével lehet kielégíteni. A beruházás keretében 1 db nyomáspróbázó, valamint 1 db vízmennyiség mérő került beszerzésre, emellett az üzemi épület, valamint a műhely infrastrukturális korszerűsítése valósult meg, melynek keretében megújuló energiaforrásokat hasznosító berendezések (napelemek és levegő-víz hőszivattyú) is elhelyezésre kerültek. Az üzemi épület és a műhely infrastrukturális korszerűsítésével a társaság megújuló energiaforrást hasznosító technológiákat alkalmaz, melyek a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezésére szolgálnak megújuló energia előállításával. A cég által végzett tevekénységekhez kapcsolódó energiaigény ezáltal jelentősen csökkent, amellyel a társaság eredményessége növekszik. A projekt keretében beszerzett HTG 500/60-as nyomáspróbázó segítségével a szolgáltatási kapacitás bővítése valósult meg. A székhely és telephely infrastrukturális fejlesztésével, technológiai korszerűsítésével lehetőség nyílt eddig nem gyártott, új termék létrehozására is, amely a gyártási kapacitás bővítését eredményezte. Az új, előállítani kívánt termék egy univerzális tároló lemezszekrény, amely méreténél és jellegénél fogva széles körben értékesíthető. A megvásárolt gép segítségével a tűzoltó készülékek felülvizsgálatának és karbantartásának területén jelentős fejlődést realizáltunk. Az új berendezés lehetőséget ad a gyorsabb és pontosabb munkavégzésre, segítségével hatékonyabb szolgáltatási folyamat érhető el. Az ezáltal felszabadult munkakapacitások az infrastrukturális körülmények fejlesztése lévén lehetővé teszik új, eddig nem gyártott termék előállítását a jelenlegi létszám megtartásával. A FLOWMASTER F250DL vízmennyiségmérő lehetőséget ad a tűzivízrendszereken kifolyt vízmennyiség mérésére.

A projekt hozzáadottérték-növekedési potenciálja jelentős, hiszen megvalósítást követően több szűkös határidejű megrendelés vállalása lehetséges, amellyel árbevétel növekedése realizálható́.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

7630 Pécs, Edison utca 27. Hrsz.: 41162/3

7630 Pécs, Edison utca 33. Hrsz.: 41162/2

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Nemzetgazdasági Minisztérium

Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu 
Infovonal: 06 40 200-617 
Honlap: www.palyazat.gov.hu